Jovana spasila život putniku u avionu! Kad je krenula iz Nemačke, nije ni slutila kakva drama će se odigrati
Avion, Foto: Profimedia

heroina

Jovana spasila život putniku u avionu! Kad je krenula iz Nemačke, nije ni slutila kakva drama će se odigrati

Kako je medicinska sestra iz Sombora spasila život putniku u avionu

Objavljeno:

Dvadesetogodišnja Jovana Lalić iz Sombora, na više od 10 hiljada metara, spasila je život putniku, kome je pozlilo tokom leta iznad Nemačke.

Vraćajući se kući iz Nemačke za Srbiju, nije ni slutila da će doživeti herojsko iskustvo i spasiti čoveku život. Kada je putniku tokom leta pozlilo, medicinska sestra iz Sombora, odazvala se na poziv stjuardesa za pomoć.

„Prišla sam, predstavila se, rekla svoje zanimanje, one su mi rekle da odmah priđem i da im pomognem, postavile su već bile elektrode od defibrilatora na čoveka. Ja sam prišla, pipnula sam puls, pogledala da li diše i videla sam da nema znakove života i rekla sam da moramo da započnemo reanimaciju. To je trajalo nekih petnaestak minuta do momenta kada smo prinudno sleteli u Minhen gde je medicinski tim ušao na zadnja vrata i počela u nekim stručnijim uslovima da sanira povređenog, tj. Unesrećenog“, priča Jovana Lalić iz Sombora.

Jovana Lalić
Jovana Lalićfoto: Printscreen/RTS

Do tog trenutka, Jovana nije ni bila svesna onog što se desilo. Pristupila je pribrano, kao profesionalac.

„U tom momentu su emocije bile preplavljene od momenta sreće do zabrinutosti, pokušala sam da procesuiram šta se desilo, jako puno vremena mi je trebalo da shvatim. Ljudi su mi prilazili, zahvaljivali se. Ja u tom momentu nisam bila svesna šta se desilo, dok mi se policijski službenik nije zahvalio ispred cele Republike Nemačke i njihove policije, kao i u ime aerodnoma i tek tada sam doživela neki izliv emocija i počela sam da plačem. Tada je ceo avion uputio aplauz za posadu i mene lično i srce mi je bilo puno“, kaže Jovana Lalić.

Put do kuće nastavila je kartom Biznis klase, što je bio znak zahvalnosti avio kompanije. Iako sposobna i puna ljubavi za svoju struku, trenutno je nezaposlena. Jovanina najveća želja je da se zaposli na odeljenju ortopedije.

Bonus video:

03:21

NE SLUŠAJ TUĐA ISKUSTVA, TI MOŽEŠ BITI HEROINA SVOJE PRIČE! Hrabra Ana Dornik pomaže ženama u borbi protiv karcinoma dojke

(Espreso / RTS / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.